Tuesday 4 June 2013

В Індії визначили п'ять корисних для мозку продуктів

Видання The Times of India склало список продуктів, необхідних для хорошої працездатності мозку.
Про це повідомляє Meddaily.Ru.
«Є п'ять суперпродуктів, які допомагають зберегти пам'ять і підтримати працездатність мозку. Це жирна риба, зелені овочі, яйця, зелений чай і шоколад», - зазначається в повідомленні.
Жирна риба - сардина, лосось, макрель,- багата на жирні кислоти омега-3. Дієтологи радять вживати її мінімум 2 рази на тиждень. Ці сорти покращують не тільки здоров'я мозку, але і всього організму.
Зелені овочі - шпинат і броколі - містять у великій кількості вітамін С, бета-каротин, солі фолієвої кислоти. Вони покращують сприйняття інформації та її пригадування.
Яйця містять вітаміни і мінеральні речовини: вітамін B12, йод, залізо. Залізо добре впливає на утворення кров'яних тілець, що постачають мозок киснем, йод - на здатність вирішувати проблеми. Фахівці рекомендують їсти яйця кожен день.
Оскільки мозок людини складається з води на 80%, необхідно підтримувати водний баланс тіла. Для цього ідеально підходить зелений чай. Він підвищує уважність, покращує пам'ять, знижує ризик недоумства.
До складу темного шоколаду входять флавоноїди, що стимулюють роботу мозку, формування нових нейронів, поліпшують приплив крові, когнітивні здібності. Тому фахівці називають його найкращим продуктом для мозку.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_indiii_viznachili_pyat_korisnih_dlya_mozku_produktiv_1833774

No comments:

Post a Comment