Wednesday 26 June 2013

Названі продукти, які вкрай важливі для функціонуванню мозку

Існує думка, що виключно пісна їжа є здоровою, а вегетаріанство збільшує тривалість життя і покращує стан здоров'я. Проте існує цілий ряд поживних речовин, які містяться тільки в продуктах тваринного походження.
Чотири з цих поживних речовин вкрай важливі для розвитку і функціонування мозку. Так, наприклад, вітамін В12 міститься в рибі, молочних продуктах, м'ясі, яйцях і молюсках. Він має вирішальне значення для побудови білків і ДНК, а також є ключовою частиною енергетичного обміну.
Дослідження показали, що низький рівень вітаміну В12, особливо у літніх людей, як правило, призводить до вікових проблем пам'яті, так як мозок стискається в результаті дефіциту цього вітаміну.
Брак вітаміну D3 пов'язаний з дегенерацією мозку з віком і може стати причиною розвитку хвороби Альцгеймера і загальної деменції. Жирна риба і риб'ячий жир є кращими харчовим джерелом вітаміну D3, а також яловича печінка, яйця і сир. Карнозин має захисні властивості в головному мозку і захищає організм від окислення і запалення. Він допомагає в боротьбі з віковими змінами мозку і перешкоджає загибелі клітин, що в с вою чергу може призвести до недоумства, зниження когнітивних здібностей, а також зниження зору і слуху. Карнозин доступний тільки з м'яса.
Докозагексаєнова кислота є специфічною формою омега-3 жирних кислот, які важливі для розвитку мозку. Попередні дослідження також показали, що дієта, багата цією кислотою, може захистити від недоумства і хвороби Альцгеймера. Міститься в основному в жирній рибі, наприклад, атлантичному лососі, тунці.
За матеріалами: fooz.ru

No comments:

Post a Comment